SESIUNI CE URMEAZA A FI LANSATE DE CĂTRE AFIR

✅Astăzi, 7 septembrie, Directorul General al AFIR, dl. George CHIRIȚĂ, a participat la cea de-a doua reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Planul Strategic PAC 2023-2027.

📌Agenda reuniunii a cuprins consultări cu privire la alocarea financiară, criteriile de selecție și punctajele aferente, pragurile de calitate prestabilite și lunare și modalitatea de repartizare a fondurilor neutilizate din cadrul intervențiilor PS PAC pentru care se vor lansa sesiuni de finanțare în următoarea perioadă și anume:

➡ DR 15 – „Investiții în sectorul pomicol”

➡ DR 20 – „Investiții în sectorul zootehnic”

➡ DR 22 – „Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole”

➡ DR 25 – „Modernizarea infrastructurii de irigații”

➡ DR 26 – „Înființarea sistemelor de irigații”

➡ DR 27 – „Crearea/modernizarea infrastructurii de acces agricolă”

➡ DR 28 – „Crearea/modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural”

➡ DR 30 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”

➡ DR 36 – „LEADER – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității”

➡ DR 37 – „Transfer de cunoștințe”.

🇪🇺 AFIR va derula în următoarea perioadă de programare fonduri alocate României pentru agricultură și dezvoltare rurală, prin PS PAC 2023-2027, în valoare de peste 5,8 miliarde euro.

🍀 Alături de Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale dl. Florin Ionuț BARBU, la reuniune au mai participat dna. Dana REBEGA, Director al Autorității de Management pentru PS PAC, domnii Secretari de stat Sorin MOISE și Adrian PINTEA, rectorul USAMV Sorin Mihai CÎMPEANU și directorul general al Direcției Generale Politici Agricole, Elena TATOMIR. Invitați din partea Comisiei Europene a fost doamna Mihaela LUCA, și dl. Lucian RADU Desk Officers pentru România.

🌻Din Comitetul de monitorizare fac parte, pe lângă reprezentanții autorităților publice cu atribuții în implementarea Programului (MADR, AFIR, APIA) și reprezentanți ai federațiilor și asociațiilor de fermieri precum și alți parteneri privați relevanți.

Sursa – afir

Author

RA Consulting

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *