PR Nord-Est: S-a lansat ghidul privind modernizarea microîntreprinderilor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a publicat ieri, 5 octombrie 2023, Ghidul solicitantului pentru Apelul PR/NE/2023/P1/RSO1.3.1/1 – Investiții pentru modernizarea microîntreprinderilor (Consultă fișa apelului de proiecte pe fonduri-structurale.ro aici)

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile constituite în baza Legii nr. 31/1990, care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, cu sediul social în regiunea Nord-Est (urban sau rural).

Alocarea financiară disponibilă pentru acest apel de proiecte este de 30 milioane de euro.

Valoarea minimă nerambursabilă este de 50.000 euro, iar maximă de 200.000 euro.

Activități eligibile:

  • lucrări de construire/ extindere/ modernizare a spațiilor de producție/ prestare de servicii ale microîntreprinderilor, inclusiv a utilităților generale aferente;
  • achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice;
  • achiziționarea de instalații/ echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, precum și sisteme care utilizează surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activităților pentru care s-a solicitat finanțare;
  • investiții în active necorporale: brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice;
  • activități de marketing și branding.

Cererile de finanțare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021/2021+ în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2023.

Apelul de proiecte este unul competitiv, cu termen limită de depunere și cu un prag de excelență de 80 de puncte în vederea contractării directe. Depunerea proiectelor va fi oprită în situația depășirii unui prag de 300% față de valoarea alocării financiare aferentă apelului de proiecte iar evaluarea se va face în limita acestui prag.

Descarcă documentele

Sursa: www. regionordest.ro 

Documente
PR NE – Investiții pentru modernizarea microîntreprinderilor.zip

Author

RA Consulting

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *